Rosa Mystica - Naisten säveltämää musiikkia keskiajalta barokkiin


la 20.4.2024 klo 19
Espoon tuomiokirkko


Assandra, Hildegard von Bingen, Cesis, Cozzolani, Leonarda, Strozzi

Naiskuoro Kupliva
Linnéa Sundfær Casserly, sopraano
Kaisamaija Uljas, luuttu
Pieta Mattila, sello (Espoon barokki)
Laura Vihreäpuu, urut (Espoon barokki)
johtaa Viena Kangas

Naiskuoro Kupliva haluaa tuoda esiin upeita säveltäviä naisia keskiajalta barokkiin ja tehdä tunnetuksi naisten säveltämää vanhaa kirkkomusiikkia la 20.4.2024 järjestettävässä konsertissa, joka on myös osa Naiskuoro Kuplivan 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Rosa Mystica -konsertti sisältää Isabella Leonardan, Sulpitia Cesiksen, Chiara Margarita Cozzolanin, Caterina Assandran ja Barbara Strozzin musiikkia diskanttikuorolle, solistille ja soittajille. Soitinsäestyksellisten barokkiteosten rinnalle rauhaa tuovat keskiajalla vaikuttaneen saksalaisen abbedissan Hildegard von Bingenin a cappella -teokset. Illan pääteoksena on italialaisen Isabella Leonardan Motetti Con le litanie della Beata Vergine Maria, op. 10 ja konsertin päättää saman säveltäjän vauhdikas Ave Regina Caelorum, jossa vuorottelevat solisti ja kuoro.

Liput
20 € peruslippu
10 € lapset (7-16-vuotiaat) sekä opiskelijat
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa

Osta liput konsertin lippukaupasta.
Lippuja myös kuorolaisilta sekä ovelta puoli tuntia ennen konserttia.

Klikkaa itsesi osallistumaan myös Facebook-tapahtumaan ja kutsu mukaan myös ystävät!

***

Naiskuoro Kupliva on syksyllä 2014 perustettu Espoossa toimiva kuoro, jota on johtanut alusta asti kuoronjohtaja Viena Kangas. Vuosien aikana pienestä lauluryhmästä on kasvanut valovoimainen ja vahvaääninen naiskuoro, joka työskentelee tavoitteellisesti, laulun ilosanomaa unohtamatta. Saavutuksena on mm. kolme hopealeimaa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa vuosina 2019 ja 2023. Kuoron ohjelmisto koostuu pääosin klassisesta, mutta myös muunlaisesta kuoromusiikista. Laulamisesta nauttimisen ohella Kuplivan pyrkimyksenä on kehittää suomalaista naiskuorokenttää ja tuoda esiin erityisesti naisten säveltämää musiikkia.