YHDISTYS

Espoon barokki ry perustettiin vuonna 2015 kehittämään, vakinaistamaan ja monipuolistamaan korkeatasoista vanhan musiikin konserttitarjontaa Espoon seudulla. Ohjelmistossa on niin suurempia orkesterikonsertteja kuin intiimempiä musiikkihetkiäkin museoissa ja kartanoissa. Toiminta käynnistyi leppävaaralaisessa Peroba Cafe:ssa ja yhteistyö siellä jatkuu edelleen. Sittemmin kahvilakonsertteja on pidetty myös Cafe Brunnsdalissa Kauklahdessa ja Café Bastvikissa Saunalahdessa. Yhdistys on onnistunut lyhyessä ajassa ottamaan luontevasti oman paikkansa espoolaisessa kulttuurielämässä vakiokuulijoineen.


Kuva: Johannes Wilenius

Yhdistys tekee paljon yhteistyötä paikallisten kulttuuritoimijoiden ja seurakuntien kanssa. Espoon barokin yhtyeitä voi kuulla 
Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Espoonlahden, Olarin, Leppävaaran seurakuntien sekä Esbo svenska församlingenin musiikkitilaisuuksissa vuoden mittaan. Myös Vantaan seurakunnat ja kanttorit ovat löytäneet EB:stä luotettavan yhteistyökumppanin.

Espoon barokin muusikoita on kuultu myös erilaisissa Espoon kaupungin tilaisuuksissa. Espoon kaupunki on tukenut yhdistystä toiminnan alusta asti. Perinteeksi ovat muodostuneet kahvilakonsertit Espoo-päivänä.

3-4 kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen saat liittymällä yhdistyksen jäseneksi tai tilaamalla kirjeen osoitteesta espoonbarokki(at)gmail.com. Samassa osoitteessa voit liittyä yhdistyksen jäseneksi. Vuoden 2018 kannatusjäsenmaksu on 50 €.

Yhdistykseltä voi tilata musiikkiesityksiä erilaisiin yksityis- ja yritystilaisuuksiin.


Kuluvan vuoden konserttien järjestämistä tukevat Espoon kaupunki, Konstsamfundet, Svenska kulturfonden ja Kansan Sivistysrahasto.


Elina Mattila
Kuva: Henrietta Hassinen